Spring naar content

Introductiemodule ‘Welkom in de Sport’

De introductiemodule ‘Welkom in de Sport’ maakt nieuwkomers in de sport wegwijs in het Nederlandse sportlandschap. Aan de hand van een e-learning en een fysieke bijeenkomst in de Weerelt van Sport krijg jij als gloednieuwe sportcollega alle informatie over de sportsector, zodat jij de sector meteen goed leert kennen. Deelname is voor medewerkers van sportorganisaties die zijn aangesloten bij het arbeidsmarktfonds Samen Presteren.

Veel sportorganisaties hebben hun eigen onboarding of introductieprogramma voor hun organisatie. Zo leer jij als nieuwe werknemer jouw organisatie makkelijk en snel kennen. Maar, wat weet jij bij binnenkomst over de sector? Als nieuwkomer in de sportsector is het Nederlandse sportlandschap vaak nog onbekend terrein. Welke sportorganisaties zijn er, hoe is de sport georganiseerd en hoe ziet het sportbeleid er in Nederland uit?

Met de nieuwe gratis introductiemodule ‘Welkom in de Sport’ maak jij jezelf binnen no-time wegwijs in de sector, als ideale aanvulling op de onboarding van je eigen organisatie. De e-learning geeft uitgebreide achtergrondinformatie over de sportsector en helpt jou daarmee goed op weg. Bovendien vindt er, na het afronden van de e-learning, een fysieke bijeenkomst plaats in de Weerelt van Sport. De bijeenkomst duurt een dagdeel. Alle nieuwe sportcollega’s van de afgelopen maanden komen daar samen. Aan de hand van een inspirerende gastspreker uit de sport wordt er kennis met elkaar gedeeld en leert iedereen elkaar kennen. Immers, binnen deze sector zijn we allemaal collega’s.

Je kan op elk moment starten met de online welkomstmodule. Deze ontvang je direct
bij aanmelding. De volgende bijeenkomst vindt plaats op 26 september.


Meer informatie over ‘Welkom in de Sport’

  • De kracht van sport
  • Quiz: wat weet jij al van de sport?
  • De maatschappelijke waarde van sport
  • Het sportlandschap in Nederland
  • Goed werkgeverschap
  • Wegwijs in de sportsector

Tijdens een dagdeel kom jij met al je nieuwe sportcollega’s samen. Natuurlijk is het gezellig om van allerlei sportorganisaties nieuwe mensen te leren kennen. Zo werk je niet alleen aan je netwerk, maar weet je ook wat de sport nog meer te bieden heeft. Ook gaan we samen dieper in op hoe de sport in Nederland georganiseerd is. Daarnaast is er altijd een gastspreker uit de sport, die komt vertellen over zijn/haar plek binnen de sport en bijvoorbeeld de organisatie van het laatste toffe sportevenement. Tot slot gaan we aan de slag met een uitdagende casus uit de sector.

  • Dag: donderdag 26 september 2024
  • Tijd: 9.30 uur – 13.30 uur (inclusief lunch)
  • Locatie: de Weerelt van Sport, Utrecht