Spring naar content

Over WOS

Algemene informatie

Het verhaal achter de Werkgevers in de Sport

De Werkgevers in de Sport (WOS) is een werkgeversvereniging opgericht op 8 april 1986. De WOS staat voor goed werkgeverschap in de sport. Wij werken vanuit de overtuiging dat sportorganisaties en hun werknemers het verschil maken. Goede collectieve arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden zijn daarin belangrijk en het is onze taak om de CAO Sport tot stand te brengen en onze leden te ondersteunen in de uitvoering daarvan. De CAO Sport is ontwikkeld tot een moderne CAO in de sector sport & bewegen waarin goede arbeidsverhoudingen centraal staan. We ontwikkelen continu door om aan te blijven sluiten bij de actuele arbeidsmarkt. Dit doen we niet alleen, maar veelal samen met onze leden en samenwerkingspartners. 

De WOS voert drie kerntaken uit:

  1. Het tot stand brengen van de CAO Sport en het voeren van de regie op de uitvoering ervan.
  2. Het zijn van Kennisknooppunt (inclusief het vervullen van een makel- en schakelfunctie tussen leden over het benutten van in de sector aanwezige kennis en kunde).
  3. Het stelselmatig beïnvloeden van opinies en het uitvoeren van een actieve lobby op nationaal en internationaal niveau, gericht op het beïnvloeden van de (politieke) besluitvorming op arbeidsvoorwaardelijk terrein voor de sector sport & bewegen.

Bekijk hier de infographic over de WOS

Mission statement WOS:
Wij vinden het belangrijk dat de sportsector zich kan blijven ontwikkelen en aantrekkelijk blijft om in te werken. Wij voorzien de sportsector daarom van deskundig advies, daadkrachtige dienstverlening en delen onze kennis en visie actief met de sportsector en onze stakeholders. Wij geloven dat:

  • Het versterken, ontwikkelen, professionaliseren van organisaties en de werknemers de weg is om structureel succesvol te zijn in het organiseren van sport en bewegen;
  • Een prettig en evenwichtig arbeidsklimaat voor werkgevers, met zorg voor de belangen van werknemers, resulteert in goed functionerende sportorganisaties;
  • Mensen in sportorganisaties het verschil maken: vitale, competente, gemotiveerde en veerkrachtige werknemers zorgen voor duurzaam organisatiesucces;
  • Goed werkgeverschap en goed werknemerschap is gebaseerd op vertrouwen, (persoonlijk) leiderschap en wederkerigheid;
  • Iedere sportorganisatie een goede werkgever kan zijn en zich hierin kan ontwikkelen;
  • Belangenbehartiging richting de overheid, de vakbonden, aanpalende sectoren en andere stakeholders bijdraagt aan de versterking van de sector.

Kennisbank
Op sportwerkgever.nl stelt de WOS haar kennis ter beschikking aan de gehele sportsector. De Kennisbank HR van A tot Z biedt u informatie, regelingen, instrumenten en modellen die helpen om het werkgeverschap binnen uw organisatie op een goede manier te regelen. De website bevat informatie die betrekking heeft op de eigen organisatie en op de arbeidsrelatie met vrijwilligers, zelfstandigen en werknemers. 

Thema’s
Ben je op zoek naar informatie, inspiratie en tooling inzake een bepaald thema? Raadpleeg onze themapagina.  

Niet gevonden wat je zocht of liever advies passend bij jouw situatie? Neem gerust contact op met de adviseurs van de WOS. Je vindt de gegevens bij Contact