Spring naar content

Mobiliteit

Thema’s

Mobiliteit

Het is belangrijk om als sportwerkgever aandacht uit te laten gaan naar mobiliteit van je werknemers. 

Mobiliteit houdt in brede zin in dat je als werknemer bereid en in staat bent om te veranderen van functie, werkgever, sector, regio, beroep of een combinatie van deze aspecten (bron: Publiek Perspectief).

Als je werknemers hiertoe bereid en in staat zijn komt dit ten goede van hun vitaliteit, flexibiliteit, innovativiteit en duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Daarnaast is mobiliteit ook van belang om als organisatie flexibel en wendbaar te kunnen blijven.

Het geeft je de ruimte om nieuwe werknemers te blijven aantrekken, doorstroommogelijkheden te bieden aan huidige werknemers en werknemers voorbereid te laten zijn voor de toekomst. 

Er zijn verschillende manieren om mobiliteit van werknemers te stimuleren en vergroten. Denk hierbij aan het voeren van het goede gesprek hierover, ontwikkeling gericht op duurzame inzetbaarheid ondersteunen en het inzetten op jobroulatie en onderlinge uitwisseling binnen de sector.

Bent u nieuwsgierig wat u als sportwerkgever kunt doen om mobiliteit van uw werknemers te vergroten? Houd onze agenda voor 2020 in de gaten voor workshops op dit gebied. Of stuur ons een mail met uw vraag via info@sportwerkgever.nl