Spring naar content

Leiderschap

Terug

Kort door de bocht is leiderschap het gedrag waarmee je anderen beïnvloedt. Een leider is degene die een groep mensen weet te motiveren en te activeren tot het bereiken van een gemeenschappelijk doel. De WOS organiseert diverse sessies en een programma om directie en leidinggevenden te inspireren op de nieuwe manier van leidinggeven (passend bij o.a. de nieuwe generatie) en de invloed van eigen regie en eigentijdse arbeidsvoorwaarden hierop. 

Vragen als: 

  • Hoe geef ik goed leiding aan mijn medewerkers en specifiek de ‘nieuwe generatie medewerkers’?
  • Wat helpt mij om het werkgeluk, de motivatie, autonomie, eigen regie, verantwoordelijkheid en productiviteit van medewerkers te vergroten?
  • Hoe kan ik bijdragen aan een goede duurzame inzetbaarheid van mijn medewerkers?

Dit heeft geresulteerd in een toolbox die vrijelijk toegankelijk is en divers materiaal bevat van een E-book tot diverse podcasts en artikelen.  

Toolbox

Vragen?
Wil je voor jouw sportorganisatie aan de slag met het thema Leiderschap? De WOS organiseert diverse kennissessies, een leergang Strategisch leiderschap en diverse trainingen. Neem gerust contact op met de WOS voor meer informatie. 

De toolbox Leiderschap is mogelijk gemaakt door het arbeidsmarktfonds Samen Presteren en ESF om samen de duurzame inzetbaarheid van de sector sport te versterken.