Spring naar content

30%-regeling

WOS diensten

30%-regeling

Als iemand in Nederland komt werken dan worden er mogelijk extra kosten gemaakt. Zo kunnen er extra kosten gemaakt worden voor het verhuizen, een kennismakingsbezoek aan Nederland of is het levensonderhoud in Nederland duurder dan in het land van herkomst. Dit worden ook wel extraterritoriale kosten genoemd. De werkgever kan deze kosten vergoeden of er kan gebruik worden gemaakt van de zogenoemde 30%-regeling.

De 30%-regeling stelt de werkgever in staat om maximaal 30% van het loon onbelast te geven aan de werknemer. Om in aanmerking te komen voor deze gerichte vrijstelling dient er wel aan een aantal eisen te worden voldaan. Zo moet de werknemer in dienst zijn van de werkgever, beschikt de werknemer over specifieke deskundigheid (deskundigheidsvereiste) en voldoet de werknemer aan de definitie van ingekomen werknemer.

Voor meer informatie over de 30%-regeling kunt op contact opnemen met de Werkgeversorganisatie in de Sport of klik hier. Bovendien kan de WOS uw organisatie ondersteunen in het aanvragen van een regeling voor een werknemer. U kunt hiervoor vrijblijvend contact opnemen.