Spring naar content

Modelovereenkomsten en -contracten

Terug

De WOS heeft een aantal modelcontracten speciaal voor sportorganisaties gemaakt, waar je gebruik van kunt maken. De modellen zijn standaardmodellen en verschillende modelovereenkomsten – en contracten zijn hier te vinden en te downloaden als Word-document.  Op deze pagina vind je onze standaardovereenkomsten, overeenkomsten voor ZZP’ers en het stroomschema bepaal arbeidsrelatie.

Het is van belang dat de organisatie onder de CAO Sport valt. Mocht dat niet het geval zijn, maar je kiest er wel voor een cao te volgen, dan kan/moet er in bepaalde gevallen andere bepalingen worden opgenomen. Lees altijd eerst de toelichting van de overeenkomsten en neem bij twijfel over de juiste invulling en/of afspraken contact op met de WOS.

Standaardovereenkomsten

Overeenkomsten van opdracht (ZZP)

Stroomschema ‘bepaal arbeidsrelatie
Weet je niet zeker welke overeenkomst van toepassing is? Dan kan je gebruik maken van het stroomschema ‘bepaal arbeidsrelatie’. De WOS heeft dit stroomschema zo ontwikkeld dat door middel van het beantwoorden van een aantal vragen direct duidelijk is welke overeenkomst van toepassing is voor jouw organisatie!