Spring naar content

Het communicatievak bij Werkgevers in de Sport | Blog #2

Terug

Elke maand blikt een van onze teamleden terug op de afgelopen periode. Dit doen we aan de hand van onze kerntaken: het regie voeren op de CAO Sport, het zijn van een kennisknooppunt voor de sector en belangenbehartiging. 

Deze blog is geschreven door Berend Keehnen, communicatieadviseur WOS

Heb je onze eerste blog gelezen? Hierin vertelde collega Koen Vermooten over onze passie om de sportsector te verbeteren en, vooral, hoe wij dit doen in onze dagelijkse kerntaken. Nu je dat hebt kunnen lezen, neem ik je deze maand mee in de drukke en druilerige novembermaand. 

Heel misschien heb je mij al voorbij zien komen op LinkedIn, waar mijn collega Eva en ik onszelf introduceerden. Want ja, ook ik zit nog maar enkele maanden op mijn plekje. En zo is het ook echt, ik zit op mijn plek. Samen werken in én voor de sport maakt mijn werk erg leuk. Voorheen had de WOS nog geen medewerker in dienst als communicatieadviseur, waardoor mijn rol des te mooier en uitdagender is. Wat ik zoal doe en hoe mijn afgelopen, en dus slechts derde, maand eruitzag, vertel ik je graag. Zoals elke maand doen we dat aan de hand van onze drie kerntaken: CAO Sport, het fungeren als kennisknooppunt, en belangenbehartiging. 

CAO Sport
Koen vertelde het al: we zijn bezig met een vernieuwde versie van de CAO App. Toen ik begin september startte, kende ik de app nog niet. Inmiddels gebruik ik hem zelf ook regelmatig om wat op te zoeken, ook als ik mijn laptop voor mij heb. Ik vind de CAO in de app simpelweg wat gemakkelijker te raadplegen. Afgelopen week kreeg ik van onze app bouwer de eerste screenshots van de nieuwe vormgeving. En daar ben ik maar wat blij mee! De vernieuwde app gaat 1 december live, dus ik moet aan de bak. Er moet natuurlijk wel een goede communicatiecampagne voor klaarstaan. 

Download de app in de Google Play Store of App Store.

Kennisknooppunt
Als communicatieadviseur ben ik – naast mijn adviserende rol – uiteraard ook druk met het schrijven en redigeren van teksten. In de communicatie waren de wijzigingen rondom de collectiviteitskorting en de Sport RI&E deze maand belangrijke thema’s. Mijn collega Esmee heeft heel hard gewerkt om de Sport RI&E te vernieuwen, en met succes. Tegelijkertijd ging er veel aandacht uit naar de promotie van de opleiding Sport van Morgen, die eind deze maand met een enthousiaste nieuwe lichting begint. Bovendien heb ik met Fanbased, onze partner voor de opleiding, alle communicatiestromen door kunnen nemen om elke keer weer een nóg betere editie neer te kunnen zetten.

Belangenbehartiging
Het zijn geen gemakkelijke tijden voor de sportsector. De inflatie houdt aan, kosten gaan door het dak en sportparticipatie neemt af. We willen de zorgen van onze leden op regelmatige basis delen met politieke stakeholders, zoals de Tweede Kamer. Deze maand schreef ik namens de WOS opnieuw een brief naar 22 Tweede Kamerleden en publiceerden we een nieuwe blog. Maar, nu december voor de deur staat, ben jij ongetwijfeld net als ik bezig met de plannen voor het nieuwe jaar. Zo schrijf ik nu deze blog te midden van allerlei papieren over onze belangenbehartiging voor het Jaarplan Belangenbehartiging voor 2023. Zo kijken we hoe we op structurele basis de besluitvorming in Den Haag kunnen beïnvloeden, ten gunste van de Nederlandse sport. 

Denk je met mij mee?
Een nieuwe rol betekent ook dat ik regelmatig nieuwe kennis opdoe. Over de sector, onze leden, de politiek en talloze projecten. Mijn functie als eerste communicatieadviseur bij de WOS is simpelweg in ontwikkeling, net als ikzelf. Ik hecht veel waarde aan goede communicatie en vind daarbij de mening van onze leden in de sportsector heel belangrijk. Zowel voor de groei van de organisatie als die van mijzelf. We werken namelijk voor, maar ook namens onze leden. Zo werken we nu richting uitgebreidere communicatiestromen over, voor én namens de leden. Zij zijn immers de kern van onze organisatie. Daarom sta ik altijd open voor communicatieve ideeën voor de toekomst en feedback over het verleden en het heden. Hoe kijk jij naar onze communicatie? Waar zie jij verdere verbeterpunten of hoe vind je dat de WOS zich (anders) kan profileren? De koffie is hier uitstekend en mijn vak het allermooist, dus ik praat er graag (digitaal) met je over! 

Zo, nu weer door aan mijn Jaarplan 2023. Want, zoals een zekere nummer 14 ooit zei: “Ik heb een vreselijk hekel aan iemand die beweegt, maar niet weet waar naartoe.”

Op naar een witte (keep on dreaming) en mooie decembermaand!

Groet!
Berend & het hele team van Werkgevers in de Sport,
Jan, Esmee, Nischa, Frank, Eva, Koen, Ankie, Jeftha

Ben je benieuwd wat de sportsector en ons bezighoudt en wil je daarvan op de hoogte blijven? Volg ons net als 1.7k anderen op LinkedIn voor regelmatige updates en schrijf je in voor de nieuwsbrief.