Spring naar content

Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud
(NOW 2)

NOW en andere financiële regelingen

Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)

Half maart heeft het kabinet heeft in verband met de uitbraak van het Coronavirus een noodpakket banen en economie aangekondigd. Onderdeel van dat pakket is de tijdelijke Noodmaatregel ter Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (verder: NOW). Op 31 maart heeft minister Koolmees deze noodmaatregel inhoud gegeven. Inmiddels kunnen organisaties ook NOW 2 en binnenkort ook NOW 3 aanvragen. Daarnaast zijn er verschillende andere financiële regelingen waar werkgevers gebruik van kunnen maken om deze crisis door te komen. Op deze informatiepagina kunnen werkgevers relevante informatie vinden over de NOW 2.

Doel van NOW 2 is nog steeds het zoveel mogelijk behoud van werkgelegenheid, al is er wel meer ruimte (en minder hoge boete) voor ontslag op economische gronden. Hieronder vind je een overzicht met de inhoud van de regeling en extra voorwaarden. De volledige regeling met toelichting is te vinden op de site van Rijksoverheid/regelingen.

In de komende weken zal dit document waar nodig worden geactualiseerd. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met de WOS via 026 – 483 44 50 of info@sportwerkgever.nl.

Laatste update: dinsdag 22 september – 13:00 uur

Geen items gevonden

Extra voorwaarden NOW 2 (ten opzichte van NOW 1)

Geen items gevonden