Spring naar content

Nieuw Erasmus+ Sport-initiatief over innovatieve en opkomende arbeidsvormen officieel gelanceerd (IN-FORMS)

Terug

Op 11 en 12 april werd in Utrecht het driejarige IN-FORMS-project gelanceerd, een initiatief gecoördineerd door EOSE en gefinancierd door de Europese Commissie in het kader van het Erasmus+ sportprogramma. Het project is gericht op het innoveren van de werkgelegenheid in de Europese sportsector.

Het IN-FORMS project is een welkom vervolg op het zeer succesvolle FORMS-project. Het  project is ontworpen om de werving en het behoud van geschoolde medewerkers in de sport te ondersteunen door middel van meer innovatieve en flexibele arbeidsvormen.

Het project heeft de volgende belangrijke doelstellingen:

  • Het beoordelen van de toegevoegde waarde en haalbaarheid van diverse arbeidsvormen; om vervolgens
  • beleidsmakers in de sport te kunnen informeren over succesvolle nieuwe arbeidsvormen; om vervolgens
  • sportorganisaties te helpen door middel van onder andere routekaarten en een online toolkit om nieuwe arbeidsvormen te implementeren.

Bovenstaande doelstellingen moeten leiden tot de ontwikkeling van een stabielere, veiligere, legaal werkende en professionelere beroepsbevolking van de sportsector in Europa.

Kick-off meeting Utrecht
De kick-off meeting van dit project werd op 11 en 12 april georganiseerd in de Weerelt van Sport in Utrecht. De Europese partners uit onder andere Portugal, Frankrijk, Roemenië en Zweden hebben elkaar hier voor het eerst ontmoet en gedetailleerde discussies gevoerd over uitdagingen op de arbeidsmarkt in de sport. Daarnaast zijn de verwachtingen van de partners besproken en heeft EOSE een uitgebreid overzicht gegeven van de doelstellingen van het project en de verwachte resultaten die moeten worden bereikt.

Geoff Carroll, directeur ‘Skills Development’ van EOSE, was opgetogen over de startbijeenkomst:

“Dit was een uitstekende start van dit baanbrekende project in de sport. Er zijn zeer weinig projecten die zich richten op de cruciale kwestie van werkgelegenheid in de sport en praktische innovatie bij het werven, behouden en bieden van carrières op lange termijn voor de meest essentiële hulpbron van de sport: werknemers en zzp’ers met de juiste vaardigheden en attitudes. De projectaanvraag kreeg een zeer hoog cijfer van de Europese Commissie, en we weten dat de verwachtingen hooggespannen zijn dat IN-FORMS een aantal echt nuttige en praktische resultaten zal opleveren. De toewijding, betrokkenheid en synergie van de partners in Utrecht geeft EOSE alle reden om te geloven dat IN-FORMS aan de verwachtingen zal voldoen en een blijvende impact zal hebben op de Europese sport.”

Partners van het project
Het IN-FORMS-consortium brengt een diverse groep van twaalf projectpartners samen die tien landen vertegenwoordigen, waaronder werkgeversorganisaties, universiteiten, onderzoeksinstituten, nationale sportfederaties en een ministerie, gecoördineerd door EOSE.

Voor meer informatie over het IN-FORMS-project, de doelstellingen en toekomstige activiteiten kunt u de projectwebsite bezoeken op https://informs-sport.eu. Heb je een vraag over de inhoud van het project? Neem dan gerust contact op met Jeftha, via j.hanemaaijer@sportwerkgever.nl.