Spring naar content

Grip op de ongrijpbare arbeidsmarkt

Terug

Steeds meer leden van de WOS ervaren problemen bij het aantrekken van nieuwe medewerkers. Helaas heeft de WOS geen invloed op de historisch krappe arbeidsmarkt, desondanks ondersteunen wij onze leden graag bij het vinden van de juiste mensen. In dit geval door de samenwerking aan te gaan met drie arbeidsbemiddelaars: Colourful People, Match for Talent en YoungCapital.

De WOS heeft met bijna 100 leden een grote achterban, waardoor wij een sterke onderhandelingspositie hebben richting commerciële partijen. Dit heeft geresulteerd in een mooi aanbod voor onze leden waarbij de korting op werving- en selectietrajecten oploopt tot 5% per opdracht, zie onderstaande tabel.

Waarom hebben wij voor deze drie partijen gekozen?
Bij het selecteren van de arbeidsbemiddelaars hebben wij gekeken naar (1) deskundigheid, (2) verhouding prijs/kwaliteit, (3) betrouwbaarheid en (4) passie voor en kennis van de sport. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat deze drie arbeidsbemiddelaars complementair zijn aan elkaar. 

Colourful People
Colourful People beschikt over ruime ervaring in executive search van toezichthouders, bestuurders, directeuren, managers en professionals (vanaf schaal 11 CAO Sport). Voor Colourful People is diversiteit daarbij een kernwaarde. Zij kijken naar complementariteit in ervaring, expertise, achtergrond, leeftijd, persoonlijkheid, perspectief en kwaliteiten. De WOS zet zich ook in voor (meer) diversiteit in de sector en is van mening dat Colourful People een deskundige samenwerkingspartner is om dit te realiseren.


Match For Talent 
Match For Talent richt zich in tegenstelling tot de andere twee arbeidsbemiddelaars niet op een specifieke doelgroep. Sterk aan Match For Talent is dat zij veel ervaring hebben, een groot netwerk hebben en snel en efficiënt werken. Het contact met Match For Talent hebben wij als buitengewoon prettig ervaren en het is dan ook geen verrassing dat zij al voor een aantal sportbonden werken.


YoungCapital 
YoungCapital richt zich op sollicitanten tussen de 18 en 35 jaar (1e of 2e stap in hun carrière). Naast werving- en selectietrajecten helpt YoungCapital ook bij de zoektocht naar tijdelijk personeel door middel van een uitzendconstructie (bijvoorbeeld voor sportevenementen). Het personeel van YoungCapital is gemiddeld 28 jaar. Hierdoor weten ze wat er speelt bij de doelgroep en hoe ze via social media en gepersonaliseerde advertenties sollicitanten moeten bereiken. Met de grootste jongeren database van Europa (ruim 10 miljoen kandidaten en zo’n 65000 sollicitanten per maand) heeft de WOS er vertrouwen in dat zij onze leden bijzonder goed kunnen bedienen.


Als je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebt over het aanbod of een compliment/ klacht hebt over onze samenwerkingspartners, neem dan contact met ons op via f.vangene@sportwerkgever.nl

Ook op andere thema’s sluit de WOS voor haar leden overeenkomsten af om – tegen een gereduceerd tarief – gebruik te maken van verschillende vormen van dienstverlening. Klik hier voor het overzicht van de mantelovereenkomsten.