Spring naar content

Annemiek Bekkering: wereldkampioene, Olympisch brons winnares, jouw coach!

Terug

Tweevoudig wereldkampioene, winnares Olympisch brons;  voormalig zeilster Annemiek Bekkering (31) heeft de nodige titels op haar naam staan. Tijdens de opleiding Sport van Morgen gaat zij, samen met voormalig professioneel wielrenner Michiel Elijzen, met jou aan de slag voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Maar wie is Annemiek precies? We stellen haar graag aan je voor!

Van zero naar hero
Het is 2016 wanneer Annemiek zich wil plaatsen voor de Team NL ploeg die zal afreizen naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Eén klein foutje en de daaropvolgende paniek zorgde ervoor dat die droom bijna in rook opging. Een dieptepunt in haar carrière, zo beschrijft ze het. Gelukkig lukte het haar om zich via een omweg alsnog te kwalificeren. Maar, zoals Michiel Elijzen eerder al zei, het gaat erom hoe je dan verdergaat, juist op zo’n moment dat het tegenzit. Annemiek: “Ik heb geleerd om altijd in contact te blijven, ook als het heel spannend wordt. Als het misgaat, betekent dat niet meteen het einde van de wereld is: het is oké om fouten te maken en soms hard op je bek te gaan.” En dat Annemiek hier goed mee omging, bleek vier jaar later wel.

“Blijf het samen doen, dan kan je meer dan alleen.”

Annemiek

In 2020 werden de Olympische Spelen uitgesteld door de pandemie. Een jaar later mocht Annemiek samen met Annette Duetz alsnog aan de bak in de 49er FX-klasse. En hoe. “Ik was samen met Annette zo’n sterk team! We spraken uit naar elkaar als het moeilijk of spannend was en hielpen elkaar om de beste versie van onszelf te zijn. We wisten wat we zelf en de ander nodig had om te kunnen presteren.” Zo stapte Annemiek met een glimlach van oor tot oor én een bronzen plak weer op het vliegtuig naar Amsterdam. 

Samen presteren
Het is juist die topsportervaring die er volgens Annemiek voor zorgt dat zij met Michiel net dat beetje extra kunnen bieden tijdens de opleiding. Tegelijkertijd haalt Annemiek juist haar energie uit de deelnemers: “Het enthousiasme van de deelnemers om te groeien, maakt het voor ons als coaches een onwijs leuk en leerzaam programma. Iedereen werkt in de sport en inspireert elkaar. Dat maakt dat we elkaar als groep echt naar een hoger niveau tillen.”

Groeien als mens en als team, dat is waar het volgens Annemiek in de opleiding om draait. “Dit is zo’n mooie opleiding om zowel voor jezelf als je organisatie stappen te zetten. Waar loop je zelf tegenaan? En hoe zorg je ervoor van jouw team een winnend team maakt? Vanuit de topsport ben ik gewend om constant te evalueren en te kijken wat mijn volgende stappen zouden worden. Door dit ook buiten de topsport te doen, krijg je motivatie om door te gaan met je toekomstplannen. Zo groei je als mens én team.”

“Neem de tijd om af en toe even stil te staan en te bedenken
waar je heen wilt. Wat is belangrijk en waar wil ik mijn
tijd in stoppen? Zo kan je vol energie ergens voor gaan.”

Annemiek

Ben jij toe aan de volgende stap in jouw ontwikkeling? En wil je meer impact maken binnen je team? Je hebt tot 11 november om je in te schrijven! Lees meer over het programma op www.sportwerkgever.nl/sportvanmorgen.

Foto bron: NOS