Spring naar content

Afronding Duurzame Dialoog

Terug

De afgelopen twee jaar hebben we binnen de sport het traject Duurzame Dialoog uitgerold. Het programma is afgelopen maand, na een eerdere verlenging, afgerond. In dit artikel vertellen we over het doel van Duurzame Dialoog en de evaluatie. Ook vertellen we hoe je in de toekomst verder kan met dit thema.

Wat is een duurzame dialoog?
Vaste gesprekken tussen leidinggevende en werknemer zijn verankerd in onze werkmaatschappij. Een voortgangs-, beoordelings-, maand- of jaargesprek is niemand onbekend. Maar gesprekken met je werknemer of leidinggevende is niet gegoten in vaste gespreksmomenten. Een doorlopend gesprek, oftewel een duurzame dialoog, is effectiever en verbetert de interactie binnen de organisatie. Hierbij neemt de werknemer meer regie over de eigen ontwikkeling en loopbaan, waarbij de leidinggevende als coach de werknemer laat excelleren.

De training Duurzame Dialoog is in samenwerking met AWVN ontwikkeld voor leidinggevenden, HR én werknemers. Als je een continu gesprek op gang wil brengen, heb je namelijk iedereen nodig. Om de hele sector te stimuleren om hiermee aan de slag te gaan, hebben we op onze website diverse tool geplaatst. Deze zijn hier te vinden.


Hoe is de training beoordeeld?
139 sportcollega’s hebben deelgenomen aan de trainingen, waarvan 65 werknemers, 46 leidinggevenden en 28 HR-adviseurs. De gemiddelde beoordeling die alle deelnemers aan het traject hebben toegekend, is een 7.5.

‘’Ik heb het meest gehad aan het onderling coachen oefenen, de achterliggende theorie en het bespreken van cases uit de praktijk. Eigenlijk de complete training.’’

Deelnemer Duurzame Dialoog


Na de evaluatie van de najaarseditie (2022) hebben we enkele aanpassingen gedaan. De deelnemers waren tevreden (gemiddelde beoordeling van een 7) en gaven met een behoeftemeting goed aan wat zij in een voorjaarseditie graag zouden zien. Na het door ontwikkelen van het traject, werd de training nog meer gewaardeerd. Ten opzichte van de editie van het najaar, zien we dat na enkele aanpassingen de voorjaarseditie nog beter is beoordeeld. De beoordeling steeg van een 7 naar een 7.9 en 94% raadt de training aan bij collega’s (eerder 79%).

Ondanks dat het traject is afgerond, kan je nog altijd aan de slag met de duurzame dialoog. Zo vind je op de website diverse toolkits. Als je behoefte hebt om over dit onderwerp te sparren, kan je altijd contact met ons opnemen. Onze collega Frank staat voor je klaar, via f.vangene@sportwerkgever.nl.

‘’Ik vond de training erg waardevol en het zou nóg meer impact hebben als van iedere organisatie leidinggevende en medewerker mee zouden doen aan de training.’’

Deelnemer Duurzame Dialoog