Spring naar content

SPP: De weg naar een ‘winning team’

Terug

Werken in de wereld van sport is net een wedstrijd. Jouw organisatie moet wendbaar zijn en tegen een stootje kunnen. Het moet om kunnen gaan met een steeds veranderende omgeving om de doelstellingen te halen. Maar hebben jullie ook al de juiste opstelling om binnen jouw organisatie te winnen? Als je wisselt van opstelling, wat betekent dit dan voor het team? En hoe ziet dit team er over 5 jaar uit?

Het beschikken over het juiste team en de juiste opstelling is cruciaal voor organisaties om haar doelen te bereiken, nu én in de toekomst. Maar hoe realiseer je een optimaal team? Dit kan met Strategische personeelsplanning (SPP), het helpt organisaties om het personeelsbestand toekomstbestendig te maken en hun doelen te bereiken.

Sociale partners hebben MOON HRM gevraagd om voor de sector sport inspiratiesessies en trainingen “Train de trainer” te organiseren. Klik hier voor meer informatie over MOON HRM. Ook heeft MOON een boek uitgegeven, waarmee je stap voor stap aan de slag kan met strategische personeelsplanning in jouw organisatie. Het boek bestel je eenvoudig hier.

Volgens MOON is Strategische Personeelsplanning

Schematisch weergegeven ziet het proces strategische personeelsplanning er als volgt uit:

Strategische Personeelsplanning kent de volgende uitgangspunten:

Toolbox
Om samen te kunnen scoren hebben team en trainer, een tactiek én techniek nodig. Om dit te ondersteunen worden is er een basistool ontwikkeld gericht op strategische personeelsplanning. Deze toolbox bevat hulpmiddelen om direct aan de slag te kunnen gaan met de juiste opstelling. De basistools kun je gratis downloaden met het wachtwoord uit het HOE boek op pagina 76. Beschik je niet over het boek, maar wil je wel graag met het thema strategische personeelsplanning aan de slag? Neem dan even contact op met de WOS.

Veel succes met het op maat maken van de digitale SPP tools voor jouw organisatie. Bewerk de tools gerust qua inhoud of beeld zodat ze passend worden voor jouw organisatie. Een bronvermelding naar MOON wordt op prijs gesteld.

Vragen?
Wil je voor jouw sportorganisatie aan de slag met Strategische Personeelsplanning? Neem gerust contact op met de WOS of Moon HRM. 

De toolbox Strategische Personeelsplanning is mogelijk gemaakt door het arbeidsmarktfonds Samen Presteren, ESF en Moon HRM om samen de duurzame inzetbaarheid van de sector sport te versterken.