Spring naar content

Sport van Morgen: "Ik weet nu beter hoe ik als persoon in elkaar steek om het beste uit mijzelf te halen."

Terug

Paulien van den Boogaard, projectleider bij de KNZB, was een van de deelnemers tijdens de negende editie van de opleiding Sport van Morgen. Yvon Beliën, voormalig Olympisch volleybalster en coach tijdens de opleiding, ging met Paulien in gesprek.

Hoe heb je het programma ervaren?
“Super waardevol! Ik dacht dat ik aardig wist hoe ikzelf als persoon in elkaar zat, maar er bleek nog heel veel te leren. Het programma zorgt ervoor dat ik nu weet hoe ik in elkaar zit en wat ik nodig heb om het beste uit mezelf te halen, zowel professioneel als privé.”

Je gaf aan altijd met vier vragen te werken, voor je besluit iets wel of niet te doen. Hoe is dit tot stand gekomen?
“Ik vind heel veel dingen leuk, ben snel enthousiast, heb veel energie, voel mij verantwoordelijk en kan dingen snel concreet maken. Allemaal mooie eigenschappen die ervoor zorgen dat ik vaak meer uren in mijn week nodig heb om alles te doen wat ik graag wil doen. Dit geeft meestal energie maar kan ook vaak zorgen voor onrust, stress, oogkleppen op en te weinig rust. Door mijzelf nu vier vragen te stellen zorg ik ervoor dat ik de juiste prioriteiten kan stellen. Hierdoor ben ik efficiënter, heb meer rust en ook meer aandacht voor iedereen om mij heen.

1. Heb ik er tijd voor?
2. Moet het nu?
3. Heb ik hier zin in?
4. Ben ik verantwoordelijk?
2 x nee? Dan doe ik het niet.

Zou je dit programma aanraden?
“Ja zeker! Hoe jong of oud je ook bent, er is altijd ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Door de verschillende coachsessies ga je gericht aan de slag met de punten die je zelf belangrijk vindt en wil ontwikkelen/verbeteren. Je bent volledig zelf verantwoordelijk voor het plan en een coach geeft je de handvaten die nodig zijn om dit plan te schrijven.”

Over de Sport van Morgen
Werk jij ook enige tijd in de sport en wil je aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en ondernemerschap? Dan is dit je laatste kans, aankomende maandag is de deadline, dus schrijf je snel in voor de opleiding Sport van Morgen!⏰

🧠 Groepsdagen, één-op-één coaching en masterclasses.
⚽ Meer dan 100 sportcollega´s uit 30+ organisaties gingen je voor!
✅ Wist je dat je jouw deelname mogelijk vergoed krijgt van je werkgever? Ga daarover het gesprek aan!
🚀 Persoonlijke ontwikkeling, gebaseerd op een persoonlijkheidstest, neurowetenschappen en psychologie.
🎓 Coaches uit de topsport Yvon Beliën OLY & Dennis Warmerdam staan voor je klaar!

Lees hier alles over de opleiding en schrijf je in!