Spring naar content

Prinsjesdag 2023: Dit zijn de wijzigingen voor werkgevers op het gebied van HR

Terug

Dinsdag 19 september is op Prinsjesdag de miljoenennota weer gepresenteerd. Welke veranderingen staan werkgevers te wachten? We hebben de belangrijkste wijzigingen voor je opgesomd.

  1. Per 1 januari 2024 stijgt de onbelaste reiskostenvergoeding van € 0,21 naar € 0,23 cent per kilometer. Dit geldt voor alle soorten vervoer. Daarnaast wordt het ook eenvoudiger om een OV-abonnement te vergoeden. Nu kan deze onbelast worden vergoed als er voor minimaal de abonnementskosten daadwerkelijk zakelijk wordt gereisd. De werkgever en werknemer maken dan afspraken over nacalculatie om het aantoonbaar te maken. Per 1 januari 2024 kan je als werkgever een OV abonnement onbelast vergoeden ongeacht de mate waarin de werknemer het abonnement voor gebruikt. Deze wijziging maakt het onbelast verstrekken van een OV-abonnement eenvoudiger.

  2. De vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) wordt per 1 januari 2024 naar verwachting 1,92% over de eerste € 400.000,- van de fiscale loonsom van de organisatie. De eerdere tijdelijke verhoging van 2023 van 3% wordt dus weer verlaagd. Over het bedrag boven € 400.000,- is en blijft de vrije ruimte 1,18% van de loonsom.

  3. Ook de sociale premies per 1 januari 2024 voor werkgevers zijn bekendgemaakt, namelijk:

  1. Per 1 januari 2024 gaat er een wettelijk minimumloon gelden. Op dit moment geldt er nog een wettelijk minimum maandloon, terwijl per sector of organisatie kan verschillen hoeveel uren er in een werkweek zitten. Dit kan 36 of 40 uur per week zijn maar ook, zoals de CAO Sport bepaalt, 38 uur per week.

    In de praktijk betekent dit dat werknemers met een werkweek van 40 uur een lager uurloon ontvangen dan werknemers met een werkweek van 36 uur. Om een ondergrens van loon voor elke werknemer te waarborgen gaat er per 1 januari 2024 een wettelijk minimumuurloon gelden. Dit heeft ook weer gevolgen voor de onderste salarisschalen van de CAO Sport. Bij de invoering van een nieuwe CAO Sport 2024+ zal het wettelijke minimumuurloon worden gewaarborgd in de onderste salarisschalen.

Mocht je zaken missen, behoefte hebben om te sparren of een vraag hebben, neem gerust contact met ons op via e.vandenberg@sportwerkgever.nl.