Spring naar content

Podcast | Nijpend tekort aan visie in de sport ?/!

Terug

Een podcast-serie over Ondernemerschap in de Sport

Is er een nijpend tekort aan visie in de sport? Die vraag stelde Tom van ’t Hek een negental directeuren, met aan iedereen de vraag: zetten we hier een vraag- of uitroepteken achter? Voor een toekomstbestendige en financieel gezonde sportorganisatie is een heldere visie noodzakelijk: Hoe kan je zorgen voor extra en nieuwe inkomsten om als sportorganisatie klaar te zijn voor de toekomst?

Waarom deze podcast?
In juni 2023 gaf Klaas Dijkhoff, oud fractievoorzitter van de VVD en founder van Sue and the alchemists (SATA), een kick-off voor meer dan 30 sportorganisaties. Vanuit zijn ervaring als oprichter van SATA, kijkt hij door een andere bril naar hoe wij het in onze sector aanpakken. 

In deze podcast-serie wordt de volgende stap gezet. We gaan met directeuren uit de sportwereld in gesprek en vragen hen naar hun ervaringen. Welke obstakels ervaren zij en welke kansen zien zij om nieuwe inkomstenstromen te genereren? En hoe kan je als directeur de volgende stappen zetten?

Wie hebben deelgenomen aan de serie?
In de podcasts is een breed veld van directeuren uit de sportwereld te horen.

Berit van Dobbenburgh-Meyboom (BridgeBond), Gijs Janssen (KWbN – Wandelbond) & Rob Geleijnse (JBN – Judobond)

Erik Gerritsen (KNHB – Hockey Bond), Robert Jan Schumacher (KNLTB – Tennis Bond) & Remco Boer (KNGU – Gymnastiek Unie)

Ellis van der Weerden (Team Sportservice), Anne Jochum de Vries (Sport Fryslân) & Gert-Jan Lammens (Rotterdam Sportsupport)

Waar te beluisteren?
De podcasts zijn vanaf half mei te beluisteren via de reguliere podcast-kanalen.

Heb je vragen over dit thema?
Neem dan contact op met Frank van Gene, via f.vangene@sportwerkgever.nl.

Het programma ‘Ondernemerschap in de Sport’ wordt mede mogelijk gemaakt door sociale partners en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid