Spring naar content

Masterclass ‘Leidinggeven in deze uitdagende tijd’ een succes

Terug

In tijden van crisis zijn de ogen van velen gericht op de leiders. De leiders van ons land, onze sport en onze organisaties. Er wordt veel gevraagd: het nemen van beslissingen in tijden van grote onzekerheid, het stimuleren van verbinding op afstand en zichtbaar én consistent leiderschap. Om de directeuren in de sport te ondersteunen, organiseerde de WOS samen met organisatieadviesbureau Berenschot een masterclass. Een guidance op het gebied van leiderschap, waarbij ruimte werd geboden voor zowel (wetenschappelijke) theorie als situaties uit de praktijk.

Door het aantal aanmeldingen en de enthousiaste reacties werd de online sessie een platform waarbij vragen en ervaringen met elkaar werden uitgewisseld. De gedeelde ‘checklist voor leiders’ biedt directie en leidinggevenden een concreet handvat om in de praktijk mee aan de slag te gaan. De deelnemers gaven aan dat de WOS en Berenschot voorzien in een behoefte, waarbij de wens voor een vervolg werd uitgesproken. 

Inhoud Masterclass
Jozef Zondag, senior managing consultant bij Berenschot, nam de deelnemers in een online sessie mee in de thematiek van leiderschap in een veranderende context. Ingegaan werd op wat deze tijd van leiderschap vraagt. Hoe je effectief leiding geeft op afstand waarbij je zicht houdt op doelen en resultaten en tegelijkertijd eigen regie stimuleert.  Deelnemers kregen – op hoofdlijnen – zicht op: 

Aan de hand van de ‘checklist voor leiders’ werd in tweetallen geklankbord. In de masterclass is extra aandacht besteedt aan het belang van én de wijze waarop leiders een veilige, betrouwbare,  en productieve omgeving creëren. Ruimte voor verschillen, die naast elkaar mogen bestaan, is  essentieel. De deelnemers werd rond lunchtijd ‘food for thoughts’ aangeboden met de vragen:

  • Waar wil je meer van?
  • Waar wil je minder van?
  • Wat heb je nodig (en van wie)?
  • Hoeveel vertrouwen heb je dat het lukt? Stuur op motivatie! 

Checklist voor leiders
Met dank aan Berenschot delen we de ‘Checklist voor leiders’ met u. Deze checklist is gebaseerd op het gedachtegoed van Amabile & Kramer.

Gemist? Vragen? Input? 
De WOS heeft als doel goed werkgeverschap in de sector sport te realiseren. Daarom willen we graag weten waar u mee bent geholpen. We nodigen u van harte uit om dit met ons te delen .

Heeft u input of wilt u graag bij de volgende sessie aanwezig zijn? Neem dan contact op met de WOS via info@sportwerkgever.nl. Indien u niet aanwezig kon zijn bij deze Masterclass kunt u als WOS-lid de presentatie opvragen. 

Heeft u inhoudelijke vragen over de masterclass dan kunt u contact opnemen met Jozef Zondag van Berenschot via j.zondag@berenschot.nl.