Spring naar content

De kansen met A.I. in de sport

Terug

Op 10 juni organiseerden we naar aanleiding van grote interesse een bijeenkomst ‘A.I. in de sport’. Samen met de externe expert Bouke van Kleef op het gebied van alle kansen en uitdagingen rondom kunstmatige intelligentie, gingen veertig sportcollega’s met het thema aan de slag. We delen hier kort de basis en vertellen hoe wij je de komende tijd verder helpen met het implementeren van A.I. in jouw organisatie.

Het goed gebruik van A.I. levert gemiddeld genomen 30% aan tijdswinst op. Niet slecht, gezien de drukke projecten en overvolle agenda’s die we allemaal kennen. Er bestaan inmiddels twaalfduizend A.I. tools, waaronder de bekendere als ChatGPT, Co Pilot (Microsoft) en Gemini (Google). Tijdens de bijeenkomst is uitgebreid gesproken over richtlijnen voor je organisatie. Daarin is ook opgetrokken met andere sportorganisaties, die hebben aangegeven mee te willen denken.


De kansen van A.I.-gebruik
A.I. biedt voor elk aspect binnen je werk mogelijkheden: het opstellen van beleids- en projectplannen, het efficiënt inrichten van je agenda, het snel samenvatten van grote stukken tekst, het schrijven van nieuwe informerende artikelen, het creëren van presentaties en ga zo maar door. Meer dan genoeg kansen om voor jouw organisatie alles uit de mogelijkheden te halen, al is het belangrijk dat je met goede richtlijnen je eigen processen en die van je collega’s op een verantwoorde manier optimaliseert. Ook is het logisch dat je met nieuwe ingrijpende ontwikkeling als A.I. en ontelbaar veel verschillende tools door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom gaan wij hier voor jou mee aan de slag.

Hoe gaat Werkgevers in de Sport (WOS) hiermee verder?
We realiseren ons dat we werkgevers én werknemers kunnen helpen. A.I. biedt kansen die het werken in de sport versterken, dus die pluizen we graag uit. Uiteraard in combinatie met het juist in kaart brengen van de risico’s. In de zomer gaan we aan de slag met processtappen, om organisaties op de juiste manier op weg te helpen. Hierdoor kan je na de zomer aan de slag met het thema, dit implementeren binnen je teams en als organisatie weer een stap vooruit.

Contact
Gebruik je A.I. al in je organisatie en kan je tips met ons delen? Of heb je nu al vragen over het onderwerp? Neem dan contact op met Eva, via e.vandenberg@sportwerkgever.nl.