Spring naar content

De Handleiding Arbo is vernieuwd!

Terug

Werken in de sport doen we met passie. En, net zoals er in de sport regels voor fair play zijn, is er voor werkgevers ook een verplichting vanuit de Arbowet om een veilige en gezonde werkomgeving voor werknemers te faciliteren, zowel thuis als op kantoor. Om werkgevers te helpen om in wisselende omstandigheden te kunnen blijven voldoen aan de wettelijke arboverplichtingen is in opdracht van sociale partners een ‘Handleiding Arbo voor in de Sport’ ontwikkeld, met als doel om de risico’s te verminderen, oplossingen en voorbeelden aan te dragen en veilig en gezond werken in de sector te faciliteren en te stimuleren.

Wat is er vernieuwd?
De gehele Handleiding Arbo is doorgelopen en geactualiseerd. We hebben nieuwe thema’s opgenomen en een aantal thema’s uitgebreid. De Handleiding Arbo… :

  • … bespreekt de belangrijkste wettelijke verantwoordelijkheden gerubriceerd per arbo gerelateerd onderwerp;
  • … bevat praktische tips en instrumenten om hier binnen de eigen organisatie invulling aan te geven.

De handleiding bevat diverse voorbeelden, infographics en video’s die je kunnen ondersteunen bij de voorlichting van werknemers hoe deze veilig en gezond hun werk kunnen doen.

Je kunt de Handleiding Arbo hier vinden.

Voor meer informatie kan je terecht op deze pagina. Heb je aanvullende vragen over de Handleiding Arbo? Mail ons op info@sportwerkgever.nl.