Spring naar content

Laatste mogelijkheid: Inschrijven Governance in de Sport

Terug

Om RvT-leden, bestuursleden en directie van sportorganisaties te ondersteunen in hun visie, verantwoordelijkheden en uitdagingen ten aanzien van het besturen en toezicht houden, biedt de WOS het traject ‘Governance in de Sport’ aan. Als directeur, bestuurder of toezichthouder wens je immers toegerust te zijn en blijven voor een goede uitvoering van jouw rol in verschillende situaties. Naast kennis biedt het een netwerk aan peers om onderling ervaringen en casuïstiek te delen. Op 6 maart 2024 gaat het Governance traject officieel van start en aanmelden kan nog tot en met 9 februari.

Aankomende editie is een unieke kans om tegen een geringe investering deel te nemen. Het programma biedt vier Masterclasses en intervisie en is in samenwerking met het Bestuurderscentrum, de Universiteit van Maastricht en Supervisie Limburg voor de sector sport & bewegen ontwikkeld. De intervisiesessies worden begeleid door Marijke Fleuren en Marjan Olfers

Doelgroep programma
Directeuren, bestuurders en/of toezichthouders van sportbonden, sportservice-organisaties en geprivatiseerde sportbedrijven kunnen zich aanmelden. Het programma voorziet zowel in de Governance van de vereniging als voor de stichting. Het volgende document kan je gebruiken om het programma onder de aandacht van je bestuur/RvT te brengen. 

Governance-model Raad van Toezicht
Gedurende het programma zal er tijdens de intervisiemomenten, voor wie daar behoefte aan heeft, ook expliciet aandacht zijn voor het governance-model met een Raad van Toezicht. Dit model wint aan populariteit in de sportwereld. Meer en meer sportorganisaties stappen over of denken erover na om over te stappen op het governance-model van Raad van Toezicht. Bij een overstap van governance-model komt veel kijken. Voor directeuren, bestuurders en/of toezichthouders van sportorganisaties die erover nadenken om over te stappen op het Raad van Toezicht-model biedt dit programma dan ook ruimte om daar op gepaste momenten dieper op in te gaan. 

Inschrijven voor het programma
Aanmelden voor het programma kan via de volgende link (je vindt het aanmeldformulier onderaan de pagina).

Vragen?
Neem contact op met Nischa Janssen of Jeftha Hanemaaijer van de WOS via info@sportwerkgever.nl.