Spring naar content

17 enthousiaste deelnemers begonnen aan het gloednieuwe leiderschapstraject in de sport!

Terug

Wauw! Gisteren (29 maart) was een bijzondere dag in het Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum in de bossen van Zeist. Na een lange en mooie voorbereiding begon daar de nieuwe pilot ‘Wendbaar en strategisch leiderschap in de sport’. Dag één stond in het teken van het thema Cultuur & Gedrag en de start van het persoonlijke ontwikkeling coachingstraject. Na een mooie wandeling door het Zeisterbos en een bezoek aan het Nationale Topsport Centrum van de KNZB, werd de dag afgesloten met een gezamenlijk diner.

Het eerste thema, Cultuur & Gedrag, werd geleid door Bas Kodden, hoogleraar Nyenrode. De meeste leidinggevenden geven leiding wanneer ze het vooral niet moeten doen, en geven geen leiding wanneer ze het vooral wel moeten doen. Welk leiderschapstype pas je toe? Hoe zorg je dat jouw organisatie succesvol is en de medewerkers bevlogen zijn? Dankzij de vakkennis en jarenlange ervaring van Kodden hebben de zeventien deelnemers de eerste stappen kunnen zetten binnen dit nieuwe leiderschapstraject.

“Bas (Kodden) was inspirerend en kwam direct met veel aanknopingspunten. Met veel passie en enthousiasme kwam hij met veel herkenbare zaken, waar ik meteen iets mee kan doen.”

Een deelnemer over de eerste dag


Het middagprogramma stond in het teken van persoonlijke ontwikkeling. Ook in de komende vijf sessies wordt in het ochtenddeel onder leiding van een inspirerende gastspreker een leiderschapsthema besproken. In het middaggedeelte van elke bijeenkomst wordt er gewerkt aan de ontwikkel- en praktijkvraagstukken van de deelnemers. In kleine groepen is er ruimte voor reflectie, het doorleven en delen van inzichten en oplossingen. Waar sta je? Wat ambieer je en hoe kan je daar komen?

Ben je benieuwd naar hoe jij als leidinggevende in elke situatie het juiste leiderschapstype kan toepassen? Of ben je nieuwsgierig naar al het andere dat ‘Wendbaar en strategisch leiderschap in de sport’ te bieden heeft? Bekijk onze pagina en meld je direct aan voor de tweede editie!