Spring naar content

Kennissessie Diversiteit en Inclusie

Laden Evenementen

Kennissessie Diversiteit en Inclusie

Het thema ‘Diversiteit en Inclusie’ bent u wellicht vaker tegengekomen, maar wat is ‘diversiteit’ en wat is ‘inclusie’? Wat maakt dit thema tegenwoordig zo actueel? Wat houdt ons tegen? Om op deze vragen een antwoord te krijgen organiseren wij een online kennissessie. In deze kennissessie starten we met het gesprek over het thema ‘Diversiteit en Inclusie’ en het belang ervan voor werkgevers in de sport. De kennissessie wordt verzorgd door training- en adviesbureau Colourful People.

Thema’s

  • Wat is diversiteit en inclusie?

  • Wat betekent het voor mij als directeur/leidinggevende binnen de sport?

  • Bewustzijn vergroten t.a.v. de eigen (on)bewuste vooroordelen;

  • Begrijpen hoe het brein werkt in de totstandkoming van vooroordelen;

  • Bewustwording en inzicht omzetten in praktische tips voor de werkvloer.

We zorgen voor veel interactie en uitwisseling en u maakt kennis met het effect van verschillende uitsluitingsmechanismen op de werkvloer. Daarnaast krijgt u voldoende gelegenheid om samen met de trainer de vertaalslag naar uw organisatie te maken. De korte kennissessie sluit af met praktische tips. 

NOC*NSF & Werkgevers in de Sport
Vanuit NOC*NSF hebben 34 sportbonden het charter Inclusiviteit en Diversiteit (NOC*NSF) ondertekend. Inmiddels hebben zij al de nodige stappen gezet en de nodige workshops gevolgd. Het aanbod van NOC*NSF is echter alleen beschikbaar voor sportbonden. Wij hopen met dit aanbod ook de overige sportorganisaties te inspireren en activeren om met dit thema aan de slag te gaan. Voor de ondertekenaars van het charter is op 4 november een apart moment geprikt voor de workshop van Colourful People.

Aanmelden kennissessie
U kunt zich t/m 17 november HIER aanmelden voor één van de twee onderstaande opties*: Let op, deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden van de WOS.

Optie 1: woensdag 1 december 09.00 – 12.00 uur online via Microsoft Teams

Optie 2: dinsdag 14 december 09.00 – 12.00 uur online via Microsoft Teams

Na aanmelding ontvangt u een deelnamebevestiging met intakeformulier en de Microsoft Teams link. 

*Indien het maximum aantal deelnemers is bereikt dan ontvangt u een email met de mogelijkheid om op de wachtlijst geplaatst te worden. Indien er een plaats beschikbaar komt ontvangt u hiervan bericht. 

Ondersteuning en advies
Mocht u vragen hebben, een aanvullende behoefte hebben op dit thema of advies/ondersteuning wensen? Neem gerust contact op via info@sportwerkgever.nl.

Kennissessie Diversiteit en Inclusie

Datum: woensdag 1 december
Time: 09:00 - 12:00 uur
Location: Online (Microsoft teams)
Aanmelden evenement

Deel dit evenement