Spring naar content

Wij hebben uw mening en bijdrage nodig om samen vrijwilligerswerk in de sport verder te ontwikkelen

Terug

Vrijwilligers zijn van vitaal belang op elk niveau in de sport, van lokale amateursport tot internationale elite-competities. Zoveel sport en lichaamsbeweging zou eenvoudigweg niet kunnen plaatsvinden zonder degenen die vrijwillig hun tijd, energie en toewijding aan onze sector geven. Veel vrijwilligers halen enorme persoonlijke en sociale voordelen uit hun vrijwilligerswerk ervaringen. Vrijwilligerswerk in de sport is, op zijn best, een ‘win-win’-situatie.

Maar er is een probleem
Zelfs vóór Covid waren er al aanwijzingen dat het vrijwilligerswerk in de sport in heel Europa terugliep. Er zijn nu verontrustende tekenen dat de pandemie de situatie heeft verergerd, en dit zou op langere termijn gevolgen kunnen hebben voor de toekomst van de sportsector.

Laten we het beter maken voor vrijwilligers in de sport en sportorganisaties
Naarmate de Europese sport herstelt, is er een reële behoefte aan praktische oplossingen om het vrijwilligersbestand weer op te bouwen door meer mensen met de juiste attitudes, motivaties en vaardigheden aan te trekken en hen te behouden door middel van een goede opleiding en een goed management van vrijwilligers.

Dit is het hoofddoel van het lopende V4V-project, een Erasmus+ sportproject geleid door het European Observatoire of Sport and Employment (EOSE) met de actieve steun van 12 partners (nationale en internationale sportfederaties, een overheidsinstantie, twee universiteiten, twee onderzoekscentra en twee Europese netwerken).

De sector heeft meer gegevens nodig over sport vrijwilligerswerk
Voordat V4V en de hele sector concrete innovatieve oplossingen kunnen ontwikkelen en voorstellen, is er echter een erkende behoefte om meer te weten te komen over vrijwilligerswerk in de sport, de uitdagingen waarmee organisaties worden geconfronteerd en om te horen over goede praktijken en mogelijke oplossingen. Om achter deze zaken te komen is er een online enquête ontwikkeld die in 18 verschillende talen beschikbaar is gesteld en we nodigen u uit om deel te nemen!

Een unieke kans voor de sector
Deze  enquête is een unieke poging om een zo breed mogelijk scala van sportorganisaties van alle soorten en maten (clubs, verenigingen, federaties enz.) in heel Europa te bereiken om meer te weten te komen over de eerder genoemde punten.

Via onderstaande link kunt u deelnemen aan de enquête 

Nederlandse versie: https://eose.us7.list-manage.com/track/click?u=6a6a2e2d334b43ee7368b470d&id=3ee0ed7d25&e=700c1f47fd

Engelse versie: https://eose.us7.list-manage.com/track/click?u=6a6a2e2d334b43ee7368b470d&id=2a546a4c1d&e=700c1f47fd 

U wordt niet gevraagd veel te schrijven. De antwoorden op de meeste vragen zijn alleen ‘’Aankruisvakjes’’. Uw antwoorden op de online-enquête worden anoniem behandeld op een manier die u niet identificeert en worden alleen ingezien door het EOSE-team dat verantwoordelijk is voor de analyse. De gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR).

Stuur de enquête gerust door naar al uw leden en contacten met een ondersteunende verklaring om hen aan te moedigen deel te nemen.