Spring naar content

Vacature juridisch beleidsadviseur

Terug

Juridisch Beleidsadviseur in de sport (medior/senior)
32-38 uur per week

Wie zijn wij?
Iedereen laten genieten van sport!

Daar heb je een professionele, sterke sportsector voor nodig. Als WOS (Werkgevers in de Sport) dragen wij daaraan bij door sportorganisaties te ondersteunen bij goed werkgeverschap. Dit doen wij met deskundig advies, daadkrachtige dienstverlening en door onze kennis en visie actief te delen met de sportsector en onze stakeholders. Wij werken vanuit de overtuiging dat sportorganisaties en hun werknemers het verschil maken.

Onze naam vertelt het je al. Bij Werkgevers in de Sport (‘WOS’) kom je te werken bij een werkgeversorganisatie en ben je onderdeel van het deskundige team dat zich met passie en bevlogenheid inzet voor een professionele en sterke sportsector. Een sector die een belangrijke maatschappelijke functie vervult, met haar potentie volop in ontwikkeling is en waar jij samen met ons en ons netwerk impact kunt maken. 

Wij werken vanuit de overtuiging dat sportorganisaties en hun werknemers het verschil maken. Daarmee leveren wij onze bijdrage aan de breedte- en topsport in Nederland. Als WOS zetten wij ons dan ook dagelijks in om sportorganisaties te versterken en te ondersteunen in hun werkgeverschap. We bieden passende dienstverlening aan de sector, op verzoek of pro-actief. 

Dit doen wij door een krachtige belangenbehartiger voor werkgevers richting (politieke) stakeholders te zijn en te zorgen voor passende  voorwaarden en omstandigheden. Wij vinden het belangrijk dat de sector zich kan blijven ontwikkelen en aantrekkelijk blijft om in te werken. Goede collectieve arbeidsvoorwaarden zijn daarin belangrijk en het is onze taak om de CAO Sport tot stand te brengen en onze leden te ondersteunen in de uitvoering daarvan. Dit doen we niet alleen, maar veelal samen met onze leden (denk aan sportbonden en sportservicebureaus) en samenwerkingspartners. 

De medewerkers werkzaam bij  de WOS zijn enthousiast, resultaatgericht, betrokken en deskundig. We zijn een klein, slagvaardig team met een informele sfeer. 

Onze standplaats is (normaal gesproken) DeWeerelt van Sport, aan de rand van Utrecht – een echt huis van sport, waar dynamiek en vitaliteit de boventoon voert – om samen ‘de sport’ te versterken. Ook heb je de mogelijkheid om regelmatig op Papendal (Arnhem) te werken, waarbij je op een prachtige locatie in de bossen werkt tussen de topsporters. Op dit moment werkt het team vooral vanuit huis. Idealiter zien we een combinatie van thuis en op kantoor werken, zodra de omstandigheden dit weer toelaten.

Hoe ziet je werk eruit?
Als Juridisch Beleidsadviseur in de Sport ben je in eerste instantie verantwoordelijk voor alle juridische vraagstukken binnen onze organisatie. Denk aan vraagstukken betreffende de CAO Sport en veranderende wet- en regelgeving. Verder ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van leden op algemeen juridisch vlak. Hierbij laat je je – waar nodig – ondersteunen door of verwijs je naar (arbeidsrecht) advocaten waar we mee samenwerken. 

Verder participeer je in of geef je leiding aan verschillende projecten voor de werkgevers binnen onze sector sport op het gebied van arbeidsvoorwaardenontwikkeling. Deze projecten zijn organisatieoverstijgend en hebben impact op de gehele sportsector, hierdoor lever je direct een bijdrage aan goed en aantrekkelijk werkgeverschap bij verschillende sportorganisaties. 

Je hebt aandacht voor de behoeften van de leden en levert hoogwaardige kwaliteit. Tijdens opdrachten en projecten ben je aanspreekpunt, inspirator en motivator voor onze leden en evalueer je regelmatig de behaalde resultaten. Je stelt hierbij hoge eisen op het gebied van kwaliteit. 

Functie eisen

  • Je hebt een afgeronde studie Rechten (idealiter arbeidsrecht);
  • Je hebt minimaal 6 jaar relevante werkervaring;
  • Je hebt affiniteit (en/of ervaring) met werken in de sport.
  • Je bent servicegericht en ben goed in staat zelfstandig te werken;
  • Je bent sterk in projectmanagement en beschikt over goede projectvaardigheden;
  • Je bent goed in samenwerken, je bent flexibel en kunt snel schakelen;
  • Je hebt een proactieve en resultaatgerichte houding.

Arbeidsvoorwaarden
We bieden je een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheden, waarin je voor en met  onze leden echt het verschil kunt maken. We starten met een jaarcontract, met de nadrukkelijke intentie langer samen te werken. De functie is conform de CAO Sport ingedeeld in schaal 11 of 12 (afhankelijk van kennis en ervaring), waarbij schaal 11 start met een (full-time) salaris van € 3.774,- en schaal 12 eindigt met een salaris van € 5.792,-

Sollicitatie
Heb je interesse en voldoe je aan de eisen? Stuur dan je CV en motivatie naar info@sportwerkgever.nl. Wij zullen doorlopend de reacties bekijken en gesprekken voeren waarbij we de vacature sluiten als deze vervuld is. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marc Elffers (Directeur) via 06-43260657.