Spring naar content

Vacature: ervaren beleidsadviseur lobby en belangenbehartiging

Terug

Vacature: ervaren beleidsadviseur lobby en belangenbehartiging

Werkgevers in de Sport zoekt een ervaren beleidsadviseur lobby en belangenbehartiging (16 uur per week).

Wie zijn wij?
Werkgevers in de Sport (‘WOS’) is binnen de sector sport & bewegen een krachtige belangen- behartiger op het brede terrein van arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden. Belangrijke kerntaken zijn het tot stand brengen van de CAO Sport en het regie voeren op de uitvoering daarvan.

Wij zijn spelbepalend op het gebied van arbeidsvoorwaardenontwikkeling en houden ons bezig met uiteenlopende arbeidsmarktvraagstukken. Daarnaast zorgen wij voor passende dienstverlening aan de sector. Dit doen we niet alleen, maar samen met onze leden (denk aan sportbonden en sportservicebureaus) en samenwerkingspartners. Het bureau van de WOS is een enthousiast, gedreven, resultaatgericht, betrokken en deskundig team.

Momenteel is onze sportsector continu in beweging en dat maakt ons werk divers en uitdagend. De WOS acteert steeds als belangenbehartiger/lobbyist voor haar leden. De paden naar verschillende stakeholders (politiek Den Haag, VWS, VSG en de Nederlandse Sportraad) zijn reeds verkend en bewandeld. Het doel is dat de WOS deze paden steeds vaker en laagdrempelig bewandelt. Het is zaak dat de WOS hierbij dicht bij haar rol blijft, dus komt vanuit ‘goed werkgeverschap’ en zich richt op thematiek rondom de arbeidsmarkt met als uiteindelijke doel het versterken van de leden en/of de sector Sport. En hiervoor zijn we op zoek naar jouw expertise!

Onze standplaats is (normaal gesproken) DeWeerelt van Sport, aan de rand van Utrecht – een echt huis van sport, waar dynamiek en vitaliteit de boventoon voert – om samen de sport te versterken. Op dit moment werkt het team vooral vanuit huis. In de toekomst zien we idealiter een combinatie van thuis en op kantoor werken.

Hoe ziet je werk eruit?
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die de spil wil zijn in de collectieve belangenbehartiging en lobby voor (de leden van) de WOS. Je volgt de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen die relevant zijn voor ons. Je bent medeverantwoordelijk voor het voorbereiden van het beleid en voert de belangenbehartiging uit gericht op de ontwikkeling van onze leden, de sector en de arbeidsvoorwaarden daarbinnen. Je onderhoudt, in samenspraak met de directeur, proactief contacten met onze stakeholders. Je stemt de strategie af met de directeur van de WOS. De resultaten van je werk kunnen grote effecten hebben op onze leden en de verschillende stakeholders. Je gaat strategisch om met de diverse belangen. Je werkt nauw samen binnen het team om de resultaten zichtbaar te maken. Als belangenbehartiger overleg en onderhandel je (samen met de directeur) met diverse stakeholders waarbij altijd het belang van onze leden centraal staan. Je monitort de politieke besluitvorming en zet deze – waar nodig – om in actie.

Wat vragen we van je?

  • Je hebt (ruime) ervaring in een soortgelijke functie.
  • Je bent een echte netwerker met goede lobby-vaardigheden.
  • Je hebt HBO+ werk- en denkniveau.
  • Je hebt affiniteit en/of kennis en ervaring met werken in de sport & het (politieke) speelveld.
  • Je beschikt over uitstekende onderhandelings- en communicatieve vaardigheden.
  • Je moet leesbare en overtuigende stukken kunnen schrijven. Je bent bovendien in staat om de resultaten van de belangenbehartiging op herkenbare en aansprekende wijze te communiceren met de leden van de WOS.
  • Je bent goed in samenwerken: je bent flexibel, kunt snel schakelen.
  • Je vindt het leuk om in een klein team te werken.
  • Je bent ondernemend en initiatiefrijk.
  • Je hebt een proactieve en resultaatgerichte houding.

Wat bieden wij?
We bieden je een uitdagende, zelfstandige functie met veel verantwoordelijkheden, waarin je voor en met onze leden echt het verschil kunt maken. Het kantoor van de WOS ligt centraal gelegen in het land en kent een prima bereikbaarheid met gratis parkeergelegenheid. In overleg bestaat de mogelijkheid om (ook na Corona) voor een deel thuis te blijven werken.

We zijn een klein, slagvaardig team met een informele sfeer. We starten met een jaarcontract, met de nadrukkelijke intentie langer samen te werken. We volgen de CAO Sport, de functie is ingeschaald in schaal 10 of 11 (afhankelijk van jouw ervaring).

Herken jij je in bovenstaand profiel dan zien we jouw motivatiebrief en CV graag voor 5 april 2021 tegemoet ter attentie van Marc Elffers, directeur via info@sportwerkgever.nl. Voor meer informatie kun je bellen met Marc Elffers, 026-4834450.