Spring naar content

Rondetafeldiscussie 19 mei 2022: Alternatieve arbeidsvoorwaarden in de sportsector

Terug

De Europese Unie heeft onderzoek gedaan of alternatieve vormen van arbeidsovereenkomsten beter in kunnen spelen op de maatschappelijke en economische veranderingen en daarom een oplossing zouden kunnen zijn voor de krapte op de arbeidsmarkt. In dit onderzoek zijn negen alternatieve vormen van arbeidsovereenkomsten geïdentificeerd, o.a. mobiel werken, duobanen, platform werken. 

Onderzoek EOSE

Aan de hand van een aantal vragen gaan we de discussie aan over deze alternatieve vormen van arbeidsovereenkomsten in de sportsector. Je kunt kennis delen vanuit je eigen organisatie en voorbeelden aandragen waarom dit wel/niet zal werken in jouw organisatie. We bespreken de voor en nadelen en analyseren welke belemmeringen er zijn om deze arbeidscontracten te implementeren in Nederland. Alle verzamelde kennis, ideeën en voorbeelden zullen worden teruggekoppeld aan de EOSE. Zij gaan met onze input, en de input van alle andere deelnemende landen, aan de slag. Het doel van EOSE is om een uitgebreide samenvatting te publiceren en deze te vertalen naar een handboek met ‘best practice’ voorbeelden en aanbevelingen voor de sportsector in Europa om de alternatieve arbeidsovereenkomsten toe te passen.  

De EOSE (European Observatoire of Sport and Employment) wil nu onderzoeken of deze alternatieve vormen van arbeidsovereenkomsten de sportsector in Europa kunnen helpen bij het vinden van de juiste werknemers. Zij hebben daarom het FORMS-project (Emerging Forms of Employment in the Sport sector in Europe) geïnitieerd. Als onderdeel van dit project is de WOS gevraagd in gesprek te gaan met werkgevers in de sport in Nederland en te onderzoeken of deze alternatieve arbeidsovereenkomsten ook in de Nederlandse sportsector toegepast kunnen worden. Graag willen wij jullie daarom uitnodigen voor een ronde tafel discussie op 19 mei 2022 op locatie ‘De Weerelt’, Orteliuslaan 1041 in Utrecht’.

Rondetafeldiscussie

Aan de hand van een aantal vragen gaan we de discussie aan over deze alternatieve vormen van arbeidsovereenkomsten in de sportsector. Je kunt kennis delen vanuit je eigen organisatie en voorbeelden aandragen waarom dit wel/niet zal werken in jouw organisatie. We bespreken de voor en nadelen en analyseren welke belemmeringen er zijn om deze arbeidscontracten te implementeren in Nederland. Alle verzamelde kennis, ideeën en voorbeelden zullen worden teruggekoppeld aan de EOSE. Zij gaan met onze input, en de input van alle andere deelnemende landen, aan de slag. Het doel van EOSE is om een uitgebreide samenvatting te publiceren en deze te vertalen naar een handboek met ‘best practice’ voorbeelden en aanbevelingen voor de sportsector in Europa om de alternatieve arbeidsovereenkomsten toe te passen

Programma en aanmelden (alleen voor WOS-leden)

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 12.00-13.00 – Inloop/lunch
  • 13.00-13.30 – Presentatie: doelstelling FORMS-project en uitleg over de alternatieve vormen van arbeidsovereenkomsten
  • 13.30-15.15 – interactieve discussie aan de hand van vragen 
  • 15.15-15.30 – Conclusie en afsluiting

Klinkt dit interessant en wil jij graag je kennis delen om de sportsector in Nederland te verbeteren? Meld je dan nu aan via dit inschrijfformulier. Na aanmelding ontvang je een deelnamebevestiging.

Hartelijke groet, Esmee Pappot en Koen Vermooten