Spring naar content

HR-cyclus

Thema’s

HR-cyclus

De HR-cyclus omvat alle momenten waarop jij en je werknemer met elkaar spreken over doelen, prestaties en ontwikkeling. Feitelijk begint de HR-cyclus al bij het sollicitatiegesprek. Daarop volgen de jaarlijkse gesprekken tussen leidinggevenden en werknemers over plannings- en resultaatafspraken, tussentijdse voortgang en functioneren, (loopbaan)ontwikkeling en beoordeling (bron: MKB-Nederland).

Het is belangrijk om als leidinggevende met je werknemer in gesprek te zijn over doelen, prestaties en ontwikkeling. Op die manier kun je samen resultaatafspraken maken die passen bij je werknemer én de organisatiedoelstellingen, samen bespreken wat je werknemer nodig heeft om dit te bereiken en daardoor zorgen dat de gewenste resultaten worden behaald.

Voer je deze gesprekken op een motiverende manier waarbij je werknemers de ruimte geeft om zich te ontwikkelen op een manier die past bij hem en de organisatiedoelstellingen, dan draagt dit bij aan de motivatie, autonomie, ontwikkeling en prestaties van werknemers. Wat uiteraard ook bijdraagt aan de ontwikkeling en prestaties van de organisatie zelf. Je creëert hiermee dus een win-win situatie.

Via de onderstaande links vind je meer informatie en formulieren aan de hand waarvan je de volgende gesprekken als leidinggevende en werknemer kunt voeren:

In de ideale situatie heb je als leidinggevende echter doorlopend – en niet slechts twee à drie keer per jaar – het gesprek met je werknemer over hoe het gaat, wat goed gaat en wat beter kan, waarin je nog ontwikkelingsmogelijkheden ziet, wat je werknemer nodig heeft etc. 

Op die manier heb je de ruimte om zowel vanuit werkgever als werknemer structureel feedback te geven, bij te sturen (indien nodig) en aanvullende afspraken te maken (indien gewenst) passend bij de huidige situatie van werknemer en werkgever. Het geeft je als werkgever de kans om werknemers doorlopend te motiveren, stimuleren en om individuele aandacht naar hen uit te laten gaan.

Dit alles draagt bij aan de motivatie, betrokkenheid en prestaties van werknemers wat uiteraard ook ten goede komt aan je organisatie.

Ben je nieuwsgierig wat je als sportwerkgever kunt doen ten behoeve van een goede inrichting van de HR-cyclus, stuur ons dan een mail met je vraag via info@sportwerkgever.nl. Houd daarnaast ook onze bijeenkomsten agenda voor 2020 in de gaten voor themabijeenkomsten op dit gebied.