Spring naar content

Stage Vacature Marketing

Terug

Gaat jouw sporthart sneller kloppen van (online) marketing? En volg je een opleiding in de richting van (sport) marketing of communicatie? Dan hebben wij bij de WOS de stageplek voor jou!

Stage lopen of afstuderen bij de WOS!
Bij de Werkgeversorganisatie in de Sport (WOS) kom je terecht in het hart van de sport. Een kleine organisatie vol kennis en expertise die werkgevers in de sport vertegenwoordigt op het brede terrein van arbeidsvoorwaarden in de sport. Dit doen we op drie manieren, 1) het tot stand brengen van en regie voeren op de CAO Sport, 2) het samenbrengen en delen van kennis in de sector, en 3) het voeren van (inter)nationale lobby namens de sport- & beweegsector. De WOS is een vereniging en vertegenwoordigd ruim 90 sportorganisaties, zoals sportbonden als de KNVB (voetbal), KNHB (hockey), KNLTB (tennis), sportkoepel NOC*NSF en provinciale en gemeentelijke sportservice organisaties. Wil jij ons helpen de sport te versterken en tegelijkertijd veel leren en ervaring opdoen? Dan is de WOS de stageplek voor jou!

De stage 
Stage lopen bij de WOS kan zowel als meewerkstage als een afstudeerstage. Als stagiair(e) ben je volledig onderdeel van het team en krijg je de kans om jezelf verder te ontwikkelen binnen een professionele organisatie. Dit heeft voordelen en biedt veel kansen, waar jij alle vrijheid krijgt om je eigen ideeën te ontwikkelen en te implementeren. Samen met een collega ben jij verantwoordelijk voor onder andere de volgende werkzaamheden:

 • Het onderhouden van en content maken voor de website;
 • Het beheren van sociale media (LinkedIn & Twitter);
 • Het doorontwikkelen van de CAO App ‘’Werken in de Sport’’;
 • Het maandelijks uitsturen van de nieuwsbrief binnen de sector.

Naast de bovengenoemde werkzaamheden krijg jij ook alle vrijheid om aan te sluiten binnen verschillende projecten in jouw interessegebied. Wil jij graag afstuderen bij de WOS? Dan kunnen we in overleg kijken hoe we een mooie afstudeeropdracht kunnen formuleren. 

Het team
De WOS bestaat is een klein team vol expertise en ervaring op verschillende gebieden uit de sport. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het brede terrein aan arbeidsvoorwaarden, kennisdeling en lobby in de sportsector. Dit doen zij samen met collega’s uit de sport (zoals sportbonden, NOC*NSF, sportservices etc.) en daarbuiten ( zoals Zilveren Kruis, Rode Kruis, GoodHabitz, AWVN). Samen werken we aan het versterken van de sport.

De stageplek
De WOS is gevestigd in Utrecht, in de Weerelt van Sport. Dit kantoor is de plek, centraal in het land, waar iedereen met een passie voor sport elkaar ontmoet. Verschillende sportbonden en organisaties hebben hier hun thuisbasis, zoals de Nederlandse Hockeybond (KNHB), Golf Federatie (NGF), Volleybalbond (NeVoBo), Gehandicaptensport Nederland, Special Olympics, Yellow Jersey en nog veel meer.

NB. Gezien de situatie rondom het coronavirus is het niet met zekerheid te zeggen dat alle dagen werkzaamheden op het kantoor kunnen worden uitgevoerd. 

Arbeidsvoorwaarden

 • Startdatum van de stage is begin februari;
 • Werkdagen in overleg;
 • Duur van de stage is 6 maanden;
 • Stagevergoeding op basis van aantal werkdagen;
 • Standplaats is in beginsel Utrecht, met ruimte voor thuiswerken;
 • Geen studenten ov? Geen probleem, dan wordt jouw woon-werkverkeer volledig vergoedt. 

Wie ben jij?

 • Jij geniet een HBO/WO opleiding in de richting van marketing en communicatie;
 • Je bent creatief, ziet kansen in alles wat je doet en bent niet bang deze ideeën te vertalen en te implementeren;
 • Je bent in staat om complexe materie te vertalen naar begrijpbare en aansprekende teksten;
 • Je kan goed omgaan met vrijheden in je werk en kunt goed samenwerken. Dit biedt veel kansen, maar vraagt ook wat van jou. 

Interesse?
Wat leuk! Voor meer informatie over deze stage vacature of over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Koen Vermooten via k.vermooten@sportwerkgever.nl

Wil je direct solliciteren? Dan willen je vragen om jouw CV en een korte motivatie voor de stage te schrijven en deze op te sturen naar info@sportwerkgever.nl

De deadline om te solliciteren is tot en met 17 januari 2021!