Sportwerkgever

WOS zoekt Marketing & Communicatie collega

WOS zoekt Marketing & Communicatie collega

De WOS heeft een vacature voor een medewerker Marketing & Communicatie.

ARNHEM - 22 februari 2019

Wie zijn wij?
Een zeskoppig team, dat zich als Werkgeversorganisatie in de Sport (kortweg ‘WOS’), inzet voor het versterken van sportorganisaties en hun medewerkers. Bij de WOS werk je in een informele en sociale omgeving.

De WOS zet zich in voor goed werkgeverschap. We sluiten de CAO Sport af, adviseren onze leden (denk aan nationale sportbonden en regionale sportservicebureaus), geven voorlichting en werken aan arbeidsmarktvraagstukken. Op die manier leveren we een essentiële bijdrage aan de professionalisering van niet-commerciële organisaties en medewerkers in de sector sport.

Onze standplaats is: DeWeerelt van Sport, aan de rand van Utrecht. Een dynamische en vitale omgeving waar sportorganisaties samen de sportsector versterken. Ook houden we beperkt kantoor op Topsportcentrum Papendal in Arnhem.

Hoe ziet je werk eruit?
De wereld van arbeidsvoorwaarden en HRM in de sport is continu in ontwikkeling. Het is aan jou om deze ontwikkelingen op een aansprekende en begrijpelijke wijze in communicatie te vertalen, die aansluit bij onze doelgroep(en). Je denkt daarin mee op welke wijze we onze doelgroepen zo goed mogelijk kunnen bereiken. In afstemming met de adviseur Marketing en Communicatie coördineer je het proces, onderhoudt je contacten met samenwerkingspartijen, zoals het communicatiebureau en stuur je op een goed eindproduct.

Een greep uit jouw werkzaamheden:
 • bijdragen aan het opstellen en realiseren van het marketingcommunicatieplan, uitvoering hieraan geven
 • het (her)schrijven van teksten voor onze websites (www.sportwerkgever.nl en www.werkenindesport.nl)
 • deelnemen in het redactieteam overleg van werkenindesport.nl
 • schrijven van uitnodigende teksten voor onze bijeenkomsten, netwerken en leergangen
 • doen van verbetervoorstellen voor de websites aan de hand van de uitkomsten van Google Analytics
 • opstellen en evalueren van nieuwsbrieven
 • zorgdragen voor de realisatie van infographics, flyers, leaflets en andere publicaties
 • schrijven van conceptteksten, interviews en inspirerende verslagen van bijeenkomsten, zodat de maximale attentiewaarde wordt gerealiseerd passend bij het doel.
Wie ben jij?
Passievol en gedreven in hetgeen je doet. Positief ingesteld, een zelfstarter, met een hands-on mentaliteit. Je krijgt energie van de diversiteit in je werk en in je projecten. Daarnaast draag je graag bij aan het versterken van werkgeverschap in de sportsector en beschik je over een dienstverlenende instelling.

Een gemotiveerde teamspeler, die zijn of haar individuele taken weet uit te voeren en plezier beleeft aan het begrijpelijk maken van ingewikkelde zaken voor werkgevers in de sport met verschillende achtergronden (soorten sportorganisaties en verschillende functieniveaus variërend van directie tot vrijwilliger).

Projectmatig ben je sterk en je kunt goed plannen en organiseren, daarbij weet je hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden in je werk en in je communicatie.

Functie-eisen
 • HBO werk- en denkniveau, voorkeur opleiding in communicatie, marketing of journalistiek
 • ervaring/bewezen kwaliteit met betrekking tot (online en offline) communicatiemanagement, marketing & communicatie, content- en projectmanagement en analyse tools (Google Analytics)
 • beschikbaarheid 16 - 24 uur per week
 • het is een pré als je werkervaring hebt opgedaan binnen de sport of een brancheorganisatie.
Arbeidsvoorwaarden
Een mooie werkplek in een dynamische en sportieve omgeving. Tevens bieden wij een goede balans tussen werk en vrije tijd (Nieuwe Werken).

De functie is conform de CAO Sport ingedeeld in schaal 9. Afhankelijk van de bagage die je met je meebrengt varieert het salaris van minimaal € 2.795,
 • tot maximaal € 4.034,
 • op basis van 38-uur. We bieden je een contract voor een half jaar.

  Sollicitatie
  Heb je interesse en voldoe je aan de eisen? Stuur dan je CV en motivatie uiterlijk maandag 4 maart 2019 naar info@sportwerkgever.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nischa Janssen via 06 513 156 59.

 • Nieuwsarchief

  Nieuws

  Nieuwsbrieven