Sportwerkgever

Collega gezocht: Projectadviseur HRM en Communicatie

Collega gezocht: Projectadviseur HRM en Communicatie

Ter versterking van het team is de WOS op zoek naar een collega in de functie van Projectadviseur HRM en Communicatie.

ARNHEM - 7 december 2018

Wie zijn wij?
Een zeskoppig team, dat zich als Werkgeversorganisatie in de Sport (kortweg ‘WOS’), inzet voor het versterken van sportorganisaties en hun medewerkers. Bij de WOS werk je in een informele en sociale omgeving, waar je een bijdrage levert aan de uitvoering van het Sportakkoord. We zijn allen intrinsiek gemotiveerd om door middel van sport positieve invloed uit te oefenen op de maatschappij.

Dit doen we bij de WOS door ons in te zetten voor goed werkgeverschap door eigentijdse arbeidsvoorwaarden en -verhoudingen in de sector sport te stimuleren. We adviseren onze leden (denk aan nationale sportbonden en regionale sportservicebureaus), geven voorlichting en werken aan arbeidsmarktvraagstukken. Op die manier leveren we een essentiële bijdrage aan de professionalisering van niet-commerciële organisaties en medewerkers in de sport.

Onze kerntaken zijn het tot stand brengen van de CAO Sport en het adviseren van onze leden bij de implementatie hiervan op organisatieniveau. Daarnaast is de WOS op het terrein van HR en arbeidsvoorwaarden het kennis- en expertisecentrum en behartigen we de belangen van onze leden bij relevante stakeholders. Onze sector is continu in beweging en dat maakt ons werk divers en uitdagend. Het biedt ruime mogelijkheden om jezelf op diverse terreinen te ontwikkelen!

Onze standplaats is: DeWeerelt van Sport, aan de rand van Utrecht - een echt huis van sport, waar dynamiek en vitaliteit de boventoon voert om samen de sport te versterken. Ook houden we beperkt kantoor op Papendal, het hart van de Nederlandse sport.

Hoe ziet je werk eruit?
Je geeft leiding aan verschillende projecten op het gebied van arbeidsvoorwaarden en stimuleert het kennisnetwerk. Daarnaast ben je (mede) verantwoordelijk voor de communicatie aan onze leden, zodat zij goed op de hoogte zijn van de relevante ontwikkelingen, de stappen/ resultaten van de WOS en de mogelijkheden die er zijn voor de organisaties om zich verder te ontwikkelen. Zo organiseer je bijvoorbeeld workshops, geef je voorlichting en het schrijf je artikelen voor vakbladen.

Een ander belangrijk onderdeel van je werkzaamheden is het adviseren van onze leden, over verschillende arbeidsvoorwaardelijke, arbeidsrechtelijke en HR-gerelateerde vragen. Je werkgebied beslaat niet alleen Nederland; ook in Europa vertegenwoordig jij de WOS bij haar Europese activiteiten.

Bekijk ook onze website www.sportwerkgever.nl om een beter beeld van ons en van onze werkzaamheden te krijgen.

Wie ben jij?
 • je bent projectmatig sterk en kunt goed plannen en organiseren;
 • je hebt kennis en -ervaring op het gebied van communicatie;
 • je bent communicatief vaardig en in staat lastige vraagstukken op een begrijpelijke manier te verwoorden;
 • je kunt goed omgaan met de diverse belangen en je weet resultaat te behalen;
 • je houdt van afwisselend werk, waarbij je de ene keer strategisch moet (mee)denken en de andere keer een concreet vraagstuk moet oplossen;
 • je bent een gemotiveerde teamspeler, die goed zijn individuele taken kan uitvoeren en plezier beleeft aan het werken in en coördineren van projecten;
 • je hebt passie voor sport en/of bent bekend met de sportbranche.
Functie-eisen
 • afgeronde relevante opleiding HBO/WO (bijv. op het gebied van HRM, bestuur & organisatie, sportbeleid en/of -management);
 • 24 - 32 uur per week beschikbaar;
 • minimaal drie jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een adviserende rol;
 • ervaring / bewezen kwaliteit met betrekking tot projectmanagement;
 • zelfstandig, maar ook goed kunnen samenwerken;
 • pro-actief;
 • sterke communicatieve- en adviesvaardigheden;
 • het is een pré als je werkervaring hebt opgedaan binnen een brancheorganisatie.
Arbeidsvoorwaarden
Je start begin 2019 in een gevarieerde en uitdagende functie met voldoende mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Een mooie werkplek in een dynamische en sportieve omgeving. Tevens bieden wij een goede balans tussen werk en vrije tijd (Nieuwe Werken).

De functie is conform de CAO Sport ingedeeld in schaal 9 of 10. Afhankelijk van de bagage die je met je meebrengt varieert het salaris van minimaal € 2.795 tot maximaal € 4.532. Tevens ontvang je een eindejaarsuitkering volgens de CAO Sport. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar, met de intentie tot verlenging bij goed functioneren.

Sollicitatie
Heb je interesse en voldoe je aan de eisen? Stuur dan je CV en motivatie uiterlijk vrijdag 5 januari 2019 naar info@sportwerkgever.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nischa Janssen (beleidsadviseur) via 06-51315659.

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsbrieven