Sportwerkgever

Privacy, aan de slag: “Gewoon ervoor gaan”

Privacy, aan de slag: “Gewoon ervoor gaan”

Een praktische werksessie, waarin deelnemers actief proberen te achterhalen wat het thema privacy voor hun organisatie betekent. Dat was het doel van de bijeenkomst op 7 februari jl. En volgens de deelnemers werd dat doel bereikt.

ARNHEM - 19 februari 2018

“Mensen hebben het gevoel tegen een muur van informatie aan te lopen, dat heeft bij sommigen tot een gevoel van verkramping geleid”, aldus één van de workshopsprekers, Roger Traets. “We proberen te laten zien dat je terug moet naar de kern en van daaruit je processen in kaart brengen. Ga en blijf aan de slag met focus en prioriteit, dan gaat het allemaal wél lukken!”

Workshops
De praktische invulling met vier workshops (KNRoeiB, Special Heroes NL, NOC*NSF, Stappenplan AVG) bood de ruim zestig deelnemers voldoende keuzemogelijkheden en bleek goed te voorzien in de behoefte van de aanwezigen. Wat de eindconclusie van gastspreker Edmon Oude Elferink van CMS liet luiden: "Er kan heel veel onder de AVG, je moet het alleen geregeld hebben. Je moet bewijzen dat je je bewust bent van wat je doet met gegevens en dat je je best hebt gedaan. Breng dus in kaart welke gegevens je verzamelt, met welk doel je dat doet, welke grondslag je daarvoor hebt en informeer de betrokkenen. Gewoon ervoor gaan dus!"

Een uitgebreider verslag van de bijeenkomst vind je hier.

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsbrieven