Sportwerkgever

Workshop 'Duurzame dialoog'

Workshop 'Duurzame dialoog'

Een open gesprek over inzetbaarheid is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorgt u als werkgever voor een veilig, productief en open gespreksklimaat? Op donderdag 21 september of 31 oktober bent ue van harte welkom voor de workshop ‘Duurzame Dialoog’. Deze training is het vervolg op de succesvolle workshops van 2016 ‘Leidinggeven aan loopbaanontwikkeling’.

ARNHEM - 26 juli 2017

De sociale partners hebben duurzame inzetbaarheid hoog op de agenda staan om de sportsector zowel voor werkgevers als werknemers, nu en in de toekomst aantrekkelijk te houden. Het voeren van het juiste gesprek tussen werkgever en werknemer is hierin essentieel. Daarom heeft de WOS in samenwerking met experts een workshop ontwikkeld waarin gezondheid, groei mogelijkheden, trots en waardering, ontwikkeling, passie voor het werk en openstaan voor veranderingen samen komen in de effectieve ‘Duurzame Dialoog’. Samen Presteren, het arbeidsmarktfonds van en voor de sport maakt de training mede mogelijk.

Vervolg op ‘Leidinggeven aan loopbaanontwikkeling’
In deze workshop krijgen leidinggevenden en adviseurs handvatten om de ‘duurzame dialoog’ met hun medewerkers aan te gaan. Verschillende facetten van performance zoals werkvermogen, bevlogenheid, gezondheid en employability komen aan bod. Handvatten worden aangereikt om de wensen en ambities van de werknemer te verenigen en te vertalen naar de koers van de organisatie.

Vitaliteit:
bevlogen, energiek, veerkrachtig, fit en onvermoeibaar door kunnen werken met groot doorzettingsvermogen.

Werkvermogen:
de mate waarin een werknemer zowel lichamelijk als geestelijk in staat is om zijn huidige werk uit te voeren

Employability:
vermogen om nu en in de toekomst verschillende werkzaamheden en functies adequaat te blijven vervullen zowel in eigen bedrijf als in een andere organisatie of een andere sector.

Wat biedt de workshop mij?
U krijgt een leidraad aangereikt die u ondersteunt in het begeleiden van medewerkers naar een betere performance en een betere bijdrage aan de organisatie en haar organisatiedoelen. De workshop combineert theorie met praktijk.

De workshop ‘Duurzame Dialoog’ geeft u antwoord op de vragen:

  • Hoe voer ik een gesprek over aspecten van performance zoals bevlogenheid, gezondheid, ontwikkeling en employability
  • Hoe deal ik met weerstand in een gesprek?
  • Hoe leg ik het verband tussen organisatieprestaties en individuele prestatie in een gesprek?
  • Hoe kan ik een gedragsverandering teweeg brengen?

Praktische informatie
De workshops zijn identiek aan elkaar, vinden alleen op een ander tijdstip en locatie plaats.

Datum: donderdag 21 september 2017
Tijd: 9.30 – 16.00 uur
Locatie: midden Nederland
Aanmelden

Datum: dinsdag 31 oktober 2017
Tijd: 9.30 – 16.00 uur
Locatie: Arnhem, exacte locatie volgt.
Aanmelden

Doelgroep
De workshop is uitermate interessant voor leidinggevenden en/of P&O'ers van WOS leden. Aanmelden en kosten Sociale partners in de sport stellen de workshop open voor WOS-leden. De kosten bedragen € 95,- per persoon, vrijgesteld van btw. Om de sessies bij te wonen dient u zich aan te melden. Per sessie is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus schrijf u zo snel mogelijk in. Na aanmelding ontvangt u een deelnamebevestiging met factuur.

Let op: Bij no-show en afmelding 1 dag van tevoren of op de dag zelf is geen restitutie mogelijk. Geïnteresseerde medewerkers van niet-leden kunnen eveneens deelnemen voor € 195,- per persoon vrijgesteld van BTW.

Training toegespitst specifiek op de eigen organisatie
Wenst u meer verdieping en voldoende tijd voor specifieke beantwoording van uw eigen casussen, dan adviseren wij u de workshop van één dagdeel binnen uw eigen organisatie te verzorgen. De kosten hiervoor bedragen € 450,- vrijgesteld van BTW. Voor de externe Masterclass worden twee trainers ingezet. U dient zelf een ruimte te regelen. De kosten daarvan zijn voor de desbetreffende sportorganisatie.

Trainers
Begeleiding van de training is in handen van Pieter Iedema en Froukje Thijs.

Pieter Iedema (1959) is bijna 20 jaar actief met adviseren en helpen van bedrijven bij het opzetten van inzetbaarheidsprogramma’s en een ervaren trainer/cursusleider. Hij werkt sinds 2011 bij Bewegen Werkt. Daarvoor was hij werkzaam bij het Kenniscentrum Sport( vroeger NISB), het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en ziektepreventie (NIGZ). De koppeling tussen leefstijl, gezondheid, inzetbaarheid en productiviteit is wat hem intrigeert.

Froukje Thijs (1979) is zich vanuit het HR-vakgebied gaan ontwikkelen als veranderkundige. Gaandeweg is ze zich meer en meer op het individu gaan richten. Ze werkt in diverse branches aan het op gang brengen van organisatieontwikkeling – voornamelijk vanuit het in gang zetten van persoonlijke ontwikkeling.

Vragen?
Voor vragen en meer informatie kunt u terecht bij Nischa Janssen, beleidsadviseur bij de WOS, n.janssen@sportwerkgever.nl en telefonisch via 06-51315659.

In de spotlight

Archief