Gezond werken & leven
Thema’s
Gezond werken & leven
Het is druk. Op werk en privé. Dat maakt het soms lastig om de goede balans te houden. Gelukkig is speciaal hiervoor in samenwerking met Pim Mulier een nieuw programma ontwikkeld. Hiermee verbeter je deze balans en werk je aan een in elk opzicht fysiek en mentaal gezonder individu, voor thuis en op werk.

Wij geloven dat duurzaam veranderen en het ontwikkelen van gezond gedrag onze sector nóg sterker maakt. Gezonde medewerkers hebben een lagere kans op psychische aandoeningen en aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Met als gevolg dat zij zich over het algemeen minder vaak ziek melden en productiever zijn op hun werk.
In samenwerking met Pim Mulier is het ‘Gezonder Leren Werken & Leven-programma’ ontwikkeld. Het programma bevat een praktische aanpak waarin de volgende elementen aan bod komen: voeding, slaap, dynamisch werken, leefstijl en herstel. Daarnaast maken voorlichting, leefstijl- & gezondheidsonderzoek (d.m.v. data) en individuele begeleiding (optioneel) onderdeel uit van dit traject.
Op deze thema pagina vind je informatie over het onderwerp, toolkits om met het onderwerp aan de slag te gaan en inspirerende best practices.
Wat goed dat je ook aan de slag gaat met dit thema! Na een succesvol eerste editie, willen we dit programma nogmaals aanbieden.
Ben je geïnteresseerd? Laat dat hieronder weten, zodat je alle benodigde informatie krijgt.
Interesse traject ‘Gezonder leren & leven’




Met kleine stapjes kom je een heel eind. Daar gaat deze video over. Zo werk je al aan je vitaliteit door één bushalte eerder uit te stappen, één extra stuk fruit te pakken en eens de trap te nemen in plaats van de lift. Raak geïnspireerd met simpele ideeën en ga ermee aan de slag. Wat doe jij deze week anders?

– Erik Scherder laat zijn studenten voortaan elk halfuur bewegen (Het Parool)
– Bewegen op het Werk (Alles Over Sport)
– 20 voordelen van een halfuur lunchwandelen op werk
(Alles Over Sport)

De projecten rondom Duurzame Inzetbaarheid worden mede mogelijk gemaakt door sociale partners
en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.